Kezdetét vette az első Civil Véradás

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága az Országos Vérellátó Szolgálattal, illetve a fővárosi és a megyei Civil Információs Centrumokkal közösen szervezi meg az első Civil véradást.

A rendezvény 2019. április 9-11. között zajlik, fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, védnöke pedig Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár. A kezdeményezéshez összesen húsz település csatlakozott, így mind a tizenkilenc megyében, valamint a fővárosban is adhatunk vért ezeken a napokon.

A Civil Véradás központi rendezvényét 2019. április 9-én, Szolnokon tartották, ahol Prof. Dr. Horváth Ildikó, Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Szalay Ferenc polgármester, illetve Kékkőiné Nagy Éva kommunikációs igazgató köszöntötték a véradókat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Információs Centrumban.

A véradás fontosságára több szervezet is folyamatosan igyekszik felhívni a figyelmet. A Magyar Vöröskereszt egyik kiemelkedő tevékenysége a különböző véradások szervezése, s ezt igyekeznek a lehető legkreatívabb módon tenni.

Április elején véget ért a Magyar Vöröskereszt és az HBO „Add a véred a trónért” elnevezésű kampánya, melyre a Trónok Harca sorozat rajongóit és más érdeklődőket is szeretettel vártak Budapest-szerte. A 10 napos kampány messze túlszárnyalta a várakozásokat. A szűk két hét alatt nem kevesebb, mint 1926 véradó „adta a vérét a trónért”. Külön kiemelendő, hogy a kampány főleg a fiatalabb korosztályt mozgatta meg, és a véradók 35 százaléka, azaz 534 fő még soha nem vett részt ilyen jellegű jótékonysági akcióban.

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, így a részvevők Trónok harca sorozatos karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el. 

Forrás: OVSZ, Civil Információs Portál, Magyar Vöröskereszt – Kiemelt kép forrása: OVSZ

Iratkozzon fel hírlevelünkre