Palánki Ferenc: Feladatunk a növekedés, a növekedésünk felelősség

Debreceni egyetemistákhoz szólva Palánki Ferenc püspök arra figyelmeztetett, Istentől távoli világban élünk, ezért veszélyes, ha reményvesztve kullogunk életünk útján.

„Az a tény, hogy Isten gyermekei vagyunk, feladatot, felelősséget ró ránk!” – mondta egyetemisták előtt Palánki Ferenc püspök. A Debrecenben, szentmise keretében tartott beszédében kifejtette; a feladatunk abban áll, hogy istengyermekségünkben növekedjünk; a felelősségünk pedig abban rejlik, hogy hogyan tudjuk mindezt megtenni itt és most, 2019 nagyböjtjén. 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke – akit a DElelkes alapján a Magyar Kurír idézett – arra figyelmeztetett, hogy számos fiatal kullog reményt vesztve az élet országútján. Egy olyan ország útján, amely egy Istentől távoli világba tart. Ezen az úton haladva nemcsak a feladat- és felelősségvállalás futóműve kopik el, hanem olyan alkatrészek hullanak darabjaira, mint a képesség, a lehetőség, a család – tette hozzá a főpásztor.

Felhívással fordult hallgatósága felé, melyben arra kért, hogy

ne tékozoljuk el a képességeket, a lehetőségeket és a családot. „A tékozlásunk legyen a szeretet tékozlása!” 

Palánki Ferenc szerint az életfeladatunk így kerek: feladatunk a növekedés, a növekedésünk felelősség. Felelősségünk a lehetőség, a lehetőségünk a kegyelem. 

Forrás: Magyar Kurír

A kép forrása a Facebook.

Iratkozzon fel hírlevelünkre