„Szavazz a családra” kampány indul

A kampány az EP választásokon induló képviselőket célozza meg, és egy 10 pontos nyilatkozat aláírásával kérik a támogatásukat.

AZ Európai Katolikus Családegyesületek Federációja (FAFCE) április 2-án indította az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos „Szavazz a családra” kampányt. Céljuk az Európai Parlamenti választásokon induló valamennyi képviselő megnyerése a családbarát és családközpontú politika támogatására. Az Európai Unió valamennyi tagországában folyik a kampány.

Az EU 16 tagországából érkezett 26 FAFCE tagszervezet közös munkája a nyilatkozat, amely az európai családok jelenleg legsúlyosabb gondjaira reagálva lehetőséget ad a képviselőjelölteknek, hogy elkötelezzék magukat az EU kompetenciájába tartozó családbarát és családközpontú intézkedések és jogszabályok szolgálatára.

A nyilatkozatot aláíró képviselőjelöltek nevét a FAFCE május 15-én nyilvánosságra hozza és honlapján elérhetővé teszi. A manifesztum többek közt felhívja a figyelmet a demográfia súlyosbodó helyzetére Európában és arra, hogy a család a társadalom alapegysége. Kiemeli a családi élet figyelembevételét a munkarend kialakításánál és a házasság intézményének tiszteletben tartását. A nyilatkozat összesen 10 pontot tartalmaz.

A 2019-es európai parlamenti választások fontos lehetőséget jelentenek a családok számára, hiszen az Európai Unió döntései hatással vannak a családok mindennapjaira.

Forrás: katcsal.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre