Vertán György: Azzal kell foglalkoznom, amit az Isten elém hoz

Jelentős adománnyal járult hozzá a magyar informatikai vállalat a Ráday utcai kollégisták tűzvész okozta problémáinak enyhítéséhez. Az adományozással kapcsolatosan a cég tulajdonosa, Vertán György kifejtette; nem elég, hogy akarat legyen, de a segítségnyújtáshoz érteni is kell.

„Feleségem azonban, aki Bogárdi-Szabó István püspök úr gyülekezetébe jár, aktív gyülekezeti tagként azokban a napokban nagyon sok tapasztalatot gyűjtött a megrendültségről, amit a tűzvész és a haláleset okozott a közösségben” – emlékszik vissza a Ráday utcai kollégiumban történt tűzesetre Vertán György. A vállalkozó a 777-nek adott interjúban arról beszél; egy percig sem volt kérdéses, hogy cégével segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak, mindössze annak módjáról egyeztettek.

A Vertán által tulajdonolt Tigra Kft. a HP Magyarországgal közösen végül 157 notebookot adományozott a református kollégium fiataljainak. 

„A működésünk természetes része, hogy rendszeresen adunk adományokat” – mondta az üzletember,

majd hozzátette; soha nem a sajtóvisszhang miatt segítünk, de új munkatársak toborzásánál és új ügyfelek megszerzésében természetesen nagyon fontos a cég pozitív megítélése. 

Vágvölgyi Gergely kérdésére, hogy miként választják ki a támogatott személyeket, projekteket a rengeteg lehetőség közül, Vertán György úgy fogalmazott, „meggyőződésem, hogy amit a Jóisten elém hoz, azzal kell foglalkoznom. Ami lehetőség szembe jön velünk, azzal élünk is és igyekszünk tenni a jót”. 

Nem elég, hogy akarat legyen, de a segítségnyújtáshoz érteni is kell – hangsúlyozta a vállalkozó, aki rendszeresen veszi igénybe egyházi szervezetek segítségét az adományok eljuttatásában. Ezzel kapcsolatosan rámutatott; „teljes mértékben megbízok az egyházi szervezetek tisztaságában és szakértelmében egyaránt. Tudom, mivel tapasztalom, hogy itt okosan és hatékonyan használják fel az adományainkat és valóban oda juttatják el, ahol arra szükség van. Számomra ezek a szervezetek abszolút hitelesek.” 

A teljes interjú ide kattintva olvasható. 

A kép forrása a parokia.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre