Százmillióból újul meg a verőcei szabadstrand

Százmillió forint támogatást nyert a verőcei önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Strandfelújítási Programjában szabadstrandjának fejlesztésére – tájékoztatta a lakosságot oldalán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás során többek között fejlesztik a zöldterületet, és lépcsős napozóteraszt is kialakítanak.

Mint arról beszámoltunk, idén ötmilliárd forintnyi keretösszeggel folytatódik az országos strandfejlesztési program második üteme, melynek keretében balatoni, Tisza-tavi és a Dunánál található partszakaszok újulhatnak meg. A nagymarosi lakosok után ezúttal a verőceiek örülhetnek: Rétvári Bence a közösségi oldalán jelentette be, hogy a verőcei önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert szabadstrandjának fejlesztésére.

A beruházás során teljes egészében megújul a zöldterület, kialakítanak öltözőket, zuhanyzókat és vizesblokkokat is. Legalább 200 méteres lépcsős napozóterasz várja majd a látogatókat, ezen kívül tíz utcabútorral, öt árnyékolóval és több, mint tíz nyugágy beszerzésével növelik a fürdőzők komfortérzetét.

A projekt részeként rendezik a parti sétányt, korszerűsítik a világítást, emellett információs táblákat helyeznek el, és ivókutat építenek ki. A kerékpárral érkezők számára tárolókat is alakítanak ki a strandon, a labdasportok szerelmeseit pedig strandröplabda-pálya várja majd.

Iratkozzon fel hírlevelünkre