„Zsidószakértővel” is rendelkezett a Jobbik egy újabb hangfelvétel szerint

Az Origo birtokába került egy hanganyag a Jobbik 2012-es frakcióüléséről, ahol a párt vezetői botrányosan nyilatkoztak a zsidókról. A felvétel szerint a pártnak Hegedűs Lórántné személyében külön zsidószakértője is volt.

Az Origo által megszerzett felvétel a Jobbik frakcióüléséről származik, ahol az egyik Jobbikos tag, Lenhardt Balázs kizárásáról volt szó. Ennek megfelelően az ülés hangneme meglehetősen felfokozott, indulatos volt, és mindez azt is eredményezte, hogy sokaknak kicsúszott a száján néhány vállalhatatlan mondat.

A párton belül ebben az időben Szegedi Csanád helyzete miatt volt vita, Lenhardt kizárása is ennek folyományaként került szóba.

A felvételen Vona Gábor volt pártelnök egy hosszabb beszédet mond a Szegedi-ügyre reflektálva. Vona „Saul-fordulásként” jellemezte Szegedi Csanád helyzetét, és úgy fogalmazott, hogy ezzel „az egykori vezetője a pártnak, alelnöke, sokak által a párt öklének tartott szereplője most a másik oldalon válik ököllé“.

Az ülés egy későbbi szakaszában Hegedűs Lórántné – aki nemrég mondott le képviselői mandátumáról az országgyűlésben – szólalt fel, és arról beszélt, hogy valaki „zsidószakértőként” emlegette őt. Amelyet ő aztán megtisztelőnek is nevezett, és később Vona Gábor is ugyanígy utalt vissza az ő személyére. 

Hegedűsné az ülés egy későbbi szakaszában pedig arról beszél, hogy a szintén Jobbikos Molnár Balázs megvédte Szegedi Csanádot, és ezt úgy értelmezi, hogy

„az egyik zsidó a másikat ajnározza”.

Az Origo szerint a kétórás ülésen nemcsak az ő felszólalásaik lehetnek „érdekesek”. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!