Kövér László kitiltotta a Párbeszéd három munkatársát a Parlamentből

Így jár, aki nem tartja be a szabályokat.

Hétvégén írtunk arról, hogy Tordai Bence egy telefonnal készített videó tanúsága szerint március 15-én reggel, a zászlófelvonás előtti utolsó percekben próbálta faggatni a köztársasági elnököt és a házelnököt a parlamentben. Áder János és Kövér László a képviselő kérdésére nem válaszoltak, mire Tordai elsomfordált. 

A jelenet videó formájában később kikerült a politikus Facebook oldalára, ahol a követők a képviselőt nem kímélve fejtették ki véleményüket arról, hogy miért is kellene egy nemzeti ünnepen a közjogi méltóságoknak egy hivatalos ceremónia kezdete előtt megadni a tiszteletet. 

Később Tordai Kocsis-Cake Olivióval együtt egy molinót is kilógatott a parlament egyik ablakából, amiről fényképeket töltött fel a Facebookjára. 

Az akciónak meglett a böjtje, kiderült ugyanis, hogy Kövér László házelnök a Párbeszéd három munkatársát tiltotta ki az Országházból és a Képviselői Irodaházból. Bár a felvételből az nem derül ki, hogy ki készítette, annyi biztos, hogy a videó a parlamentben egy olyan helyen készült, ahol nem lehet házelnöki engedély nélkül forgatni vagy fotókat készíteni. 

A Párbeszéd sajtóosztálya az Index értesülése szerint még nem kapta meg a hivatalos indoklást a kitiltásokról, de valószínűsíthető, hogy Kövér László azokat a munkatársakat tiltotta ki az épületből, akik a videó és a fotók elkészülésének napján az Országházban tartózkodtak. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre