Ismeretlen fegyveresek támadtak meg kopt munkásokat Egyiptomban

Munkájukból hazatérő koptokra lőttek ismeretlen fegyveresek. Mind a három keresztény férfi megsérült - jelentette a wataninet.com.

Három kopt férfi sérült meg, miután ismeretlen fegyveresek az autójukra lőttek. A hazatérő keresztény munkások Al-Fiyoum tartományból igyekeztek szülőfalujukba, ami a Beni Suef tartomány samsatai járásában található.

A Copts United online hírportál szerint az útonállók egy vastag fát tettek keresztbe az útra, amit az autót vezető férfi gyorsan kikerült, majd tovább hajtott. A feltehetően iszlamista háttérrel rendelkező fegyveresek ekkor tüzet nyitottak az elmenekülőkre.

A harminckét éves Boulos Najib sofőr súlyosan megsérült, két társa, a negyvenöt éves Imad Ghattas és a huszonkilenc éves Mousa Hanna könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte a linga.org.

A sebesülteket azonnal a kórházba szállították, állapotuk kielégítő. Az egyiptomi hatóságok nyomozást rendeltek el az ügyben, a biztonsági erők fokozottan jelen vannak a térségben.

Egyiptomban szinte mindennaposak a keresztényeket érintő atrocitások. A főként Muszlim Testvériséghez köthető fegyveres csoportok gyakran támadnak meg kopt zarándokokat vagy utazókat. Tavaly egy monostorba tartó zarándokcsoportot támadtak meg iszlamista fegyveresek, akkor hét keresztény meghalt és tizennégy megsebesült a merényletben.

Az iszlamisták gyakran rabolnak el keresztényeket vagy turistákat, illetve hajtanak végre templomok elleni támadásokat.

Kassab Adonis

kép: Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre