Terroristák által működtetett női börtönt fedeztek fel Moszulban

Az Iszlám Állam által működtetett női börtönre bukkantak Moszul romos keresztény negyedében. A terroristák ide gyűjtötték össze az elrabolt keresztény és jazidi nőket és lányokat – közölte bahzani.net.

Moszul elhagyatott részén a korábban domonkos apácák által működtetett kolostorban olyan bizonyítékokat találtak, amelyek megerősítik a helyiek elmondásait, miszerint a terroristák keresztény és jazidi nőket tartottak fogva a keresztény intézmény falai között – jelentette a  Shlomo Organization for Documentation (SOD) nevű civil szervezet.

Az ezidi24.com szerint Fares Jajo, a SOD elnöke által vezetett aktivista csoport március másodikán Moszul város keresztény negyedének, egyházi épületeinek állapotát ellenőrizték. Amikor a lerombolt kolostorba értek, cellákat, rácsokat, bilincseket és kínzóeszközöket találtak. A falakon vérnyomokat fedeztek fel. Máshol szétszaggatott ruhákat és matracokat találtak. A háborúban jól teljesítő dzsihadistákat gyakran a kolostorban fogva tartott nőkkel jutalmazták.

Az Iszlám Állam kor szerint kategorizálta a rabszolga nőket. A legdrágábbak a 9 évnél fiatalabbak voltak…

A kolostorhoz tartozó Mar Youhanna iskolában az elrabolt keresztény és jazidi gyerekeket tartották fogva. Az iszlamisták kiképző táborként működtették a keresztény egyházi intézményt, ahol janicsárokat akartak faragni az öt-tíz év körüli gyerekekből.

A Shlomo szervezet nyilatkozatot adott ki, miszerint egy tényfeltáró bizottságot állítanak fel annak érdekében, hogy részletesen felderítsék és dokumentálják az iszlamisták által elkövetett háborús bűncselekményeket.

A szervezet várja az életben maradt keresztény és jazidi nők jelentkezését, illetve a szunnita muszlim lakosság segítségére is számít, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek az elmenekült terroristák ellen és felelősségre vonják őket – írta a masihyo.com.

A képre kattintva galéria nyílik!

2014 nyarán az Iszlám Állam először a jazidik által lakott Szindzsár vidékét, majd a keresztények lakta Ninive-fennsíkot támadta meg és foglalta el. A dzsihadisták minden kisebbség ellen brutálisan léptek fel. A terroristák több ezer nőt és fiatal lányt fogtak el, akiket a dzsihád nevében szexrabszolgaságba kényszerítettek.

Kassab Adonis

képek: bahzani.net, masihyo.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre