Életben lehetnek a hat éve fogságban szenvedő püspökök

A szíriai Baghúzban, a terroristák által megszállva tartott utolsó településen tarthatják fogva a közel hat éve elrabolt két aleppói püspököt – nyilatkozta Samoel Komosh Al-Tourabidini szír ortodox pap.

A Németországban élő szír-arámi keresztények lelki vezetője azt nyilatkozta, megerősített információja van arról, hogy a hat éve elrabolt egyházi vezetők még életben vannak. Samoel atya szerint az Iszlám Állam terrorszervezet által megszállt utolsó településen, Baghúzban vannak a püspökök, akiknek a kiszabadítása folyamatban van – közölte az ankawa.com.

Nagyon veszélyes körülmények között vannak most. Imádkozunk értük, és türelmesen várjuk, hogy kiszabadítsák a két püspököt – mondta Samoel atya.

A németországi szír pap szerint még nem világos, hogy katonai akció keretében, vagy túsztárgyaláson útján mentik ki a háborús övezetből a két püspököt. Samoel atya szerint az egyházhoz eljuttatott információk azt is megerősítik, hogy a szintén hat éve elrabolt Samir Kassab keresztény újságíró is életben van az Iszlám Állam utolsó zárványában.

Most mindenkit arra kérünk, hogy forduljon Jézus Krisztushoz és mondjon el egy imát a fogvatartott testvéreinkért – zárta nyilatkozatát Samoel atya.

2013 augusztusában Youhanna Ibrahim szír ortodox püspök és Bulos Al-Yazaji antiókhiai ortodox püspök Aleppó városából indított segélyszállítmányt vittek a Dél-Törökországban lévő szír menekülttáborokba.

A két püspök szabadon átléphette a szír-török határt, megérkeztek a menekülttáborba, de vissza már nem tértek. Három éve, illetve tavaly is felröppent a hír, miszerint a két aleppói püspök életben lehet és valamelyik iszlamista szervezet tartja fogva őket.

Kassab Adonis

kép: Facebook

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre