Elég nagy a zavar Frans Timmermans fejében

Még decemberben adott különórát Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnöke, egyben a bizottság következő (szocialista) elnökjelöltje az Euobserver hasábjain, „Az antiszemitizmus »zavaróan normalizált« Európában” címmel. Az írásban Magyarországot és Lengyelországot az EU fekete bárányainak állítja be. Timmermans már akkor is elegánsan átsiklott az unalomig elismételt tények, adatok felett, amelyek azt rögzítik, hogy Franciaországban és a Benelux országokban jóval több az antiszemita indíttatásból elkövetett bűncselekmény, mint a V4-országokban. Nyugaton tehát a tények nem érdekesek, ha el is lehet hallgatni őket...

Timmermans és a balliberális nyugat-európai értelmiség az antiszemita kártyát kijátszva akarja behozni Európába a zömében muszlim bevándorlókat. Olyannyira, hogy szembefordult eredeti értékeivel, és ma már csak úgy tudja meghatározni keresztény értékeinket, hogy azokat valami mással szembe állítja: „azoknak, akik a keresztény értékeket éltetik, meg kellene érteniük azt is, hogy a keresztény értékeknek az is a része, hogy örökre elhatároljuk magunkat az antiszemitizmustól.”

A magyar kormány nem véletlenül állítja régóta, hogy „Brüsszel” továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást. Legutóbb éppen Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár mondta, hogy a migráció támogatását célzó tervek továbbra is ott vannak „a brüsszeli fiókokban”, és olyan döntések születnek a háttérben, amelyek ezek megvalósítását célozzák. Ilyen terv például a nem kormányzati szervezetek (NGO) támogatásának megsokszorozása és az illegális bevándorlást jogszerűvé tevő migrációs alap létrehozása.

A támogatást a jelenlegi háromszorosára, 1,8 milliárd euróra, azaz 570 milliárd forintra akarják emelni.

Kovács rámutatott, az európai intézmények és az NGO-k összetalálkozásának egyik szimbolikus példája az, ahogy Frans Timmermans, az EB alelnöke és elnökjelöltje viszonyul ehhez a kérdéshez. Timmermans találkozott a legtöbbször Soros Györggyel, és szorosan tartja a kapcsolatot a migrációt támogató szervezetekkel is, pedig neki „a szerződés őreként” arról kellene gondoskodnia, hogy mindenki a jogszabályoknak megfelelően tevékenykedjen, és nem migrációpárti álláspontot kellene képviselnie.

Kovács elmondta, éppen kedden tárgyal az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) arról, hogyan lehetne létrehozni a migrációs alapot, amely az illegális bevándorlást jogszerűvé és legálissá tenné, valamint a gazdasági bevándorlás csatornáit intézményesítené.

(MTI/Euobserver)