Orbán Viktor ma hajnalban Jeruzsálemben látta a napfelkeltét

A V4-ek és Izrael közötti csúcstalálkozó Lengyelország távolmaradása miatt kétoldalú találkozókká alakult át. Ezen az eseményen Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Gulyás Gergely is részt vett a delegáció tagjaiként.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor ma hajnalban ébredt. Az Olajfák hegyéről csodálta meg a jeruzsálemi napfelkeltét.

Jeruzsálem, 2019. február 19.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben, az Olajfák hegyén 2019. február 19-én hajnalban.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A miniszerelnök a Getszemáni kertben is sétált. Ez az a hely, ahol Jézus Krisztus elfogatása előtt vérrel verejtékezett. Júdás is ugyanitt árulta el csókkal a Mestert, és Péter apostol ezen a helyen vágta le a Főpap szolgájának a fülét, amelyet elfogatása ellenére Jézus még a helyszínen meggyógyított.

Andrej Babis cseh miniszterelnök közölte Jeruzsálemben újságírókkal, hogy a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját várhatóan az év második felében tartják meg, amikor Csehország lesz az országcsoport soros elnöke.

(Forrás: MTI)