Fegyveres-túszejtéses fogolyszökés történt a fővárosban

Megszökött egy fogoly pénteken az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből – közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtótitkársága az MTI-vel.

A közlemény szerint az elítélt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel. A dulakodás során az elítéltnek sikerült megszereznie az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálatát, amelynek egyik tagját a menekülő elítélt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal kimenekült az épületből, és fegyverével megállásra kényszerített egy autót.

Ezt követően az elítélt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről. A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a szökött rab elfogására. Az autót a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni. Az elítélt ekkor kiugrott a járműből, és megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték a rendőrök.

Sem a felszólítására, sem a figyelmeztető lövésekre nem állt meg a fegyveres férfi, ezért a rendőrök többször rálőttek, majd elfogták. A rabot a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Hozzátették: a megtámadott felügyelő igen, de a törvényszéken senki sem sérült meg.

A foglyot erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt.

(MTI)