Frivaldszky Edit: Az örökbefogadással is család születik!

Az örökbeadás akkor opció, ha valóban, semmilyen módon nem oldható meg az anya válsághelyzete, és nem biztosítható annak lehetősége, hogy a gyermek a vér szerinti családjában nevelkedjen. Olyankor viszont nagyszerű megoldás, és fontos alternatívája az évente harmincezer abortusznak.

Egyre többet hallani olyan házaspárokról, akik az örökbefogadás útján váltak családdá – vázolja fel az aktuális helyzetet a Képmás online kiadásában megjelenít írásában Frivaldszky Edit, aki azonban arra is figyelmeztet: mindenkinek az a legjobb, ha az örökbefogadás csak akkor jön létre, ha már minden más lehetőséget lehúztunk a listáról. 

Az élet- és családvédelem terén működő Frivaldszky rámutat, évente nagyjából 30 ezren mondanak le a gyermekükről az abortuszt választva. Természetesen sokkal jobb megoldás az örökbeadás, hiszen ebben az esetben nem oltják ki a magzat életét, hanem esélyt kap rá, hogy szerető közegben felnőve, boldog emberré váljon. 

„Azok a nők, akik egy vadidegen, az interneten vagy egy szórólapon talált számot felhívnak azzal, hogy nem tudják, mit kezdjenek a gyermekük jövőjével, igazán magányosak. Olyan egyedül érzik magukat, annyira nincs mellettük senki – sem a gyermek apja, sem saját szüleik, sem a rokonok, barátok –, hogy az interneten keresnek megoldást” – írja a szerző, arra hívva meg mindenkit, hogy a számunkra teljesen ismeretlen élethelyzetet elfogadva inkább támogassuk a várandós, de végtelenül magányos édesanyákat. Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a gyermek élete mellett döntsenek. Frivaldszky Edit ugyanakkor hangsúlyozza: az örökbeadás a végső megoldás, a segítő szervezetek ezt megelőzően minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek kialakítani azokat a körülményeket, amelyek lehetővé teszik a gyermek vér szerinti családjában való nevelkedését.

A szerző cikkében megszólaltatta Annát, aki férjével szintén az örökbefogadás útjára lépett. Anna úgy fogalmazott, első találkozásuk örökbe fogadott gyermekükkel maga volt a csoda. „Amikor megszületett a kislányunk, azonnal megkaptuk, kezünkbe vehettük, egy órán át hármasban voltunk, ismerkedtünk. Gyönyörű volt!” – tette hozzá. 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre