Jobbágyi Zsófia: „Kőkemény ellenállás”

Vasárnap délután tanúbizonyságot adott elszántságáról az a csoport, melyet az ellenzék csillapíthatatlan népharagként definiál. Már ha a népharag megállhat ezer főnél. Jobbágyi Zsófia cikke a Magyar Hírlap hasábjain jelent meg.

Vasárnap délután három órakor nagyjából száz-százötven ember vonult végig az Andrássy úton.” A „tömeg” estére nagyjából ezerfősre duzzadt, ami még így is a töredéke annak, ahányan például az eddigi évek során kíván­csiak voltak az augusztus 20-i műrepülőversenyre. Amiből, mint kiderült, Budapesten nem lesz több – írja a Magyar Hírlapban megjelent értekezésében Jobbágyi Zsófia.

Tarlós István tartja korábbi szavát: a Red Bull Air Race budapesti helyszínének megszüntetése mellett „az sem légből kapott” „kampányszöveg” volt, hogy ragaszkodni fog ahhoz, hogy a fővárosi színházak központi támogatásainak elosztása fővárosi hatáskörben maradjon. Sőt, felújítás alatt áll a 3-as metró, kinyíltak a Várbazár kapui, a sort pedig hosszan lehetne folytatni.

Üdítő lehet mindez azoknak a budapestieknek, akik a Demszky- és Horváth Csaba-féle kommunikációhoz szoktak.” Ezzel a mondatával Jobbágyi erősen utal azokra a hangzatos ígéretekre, melyekkel a korábbi budapesti városvezetés dobálózott, azonban valami oknál fogva nem nagyon valósultak meg. „A teljesség igénye nélkül íme néhány 2010-ig be nem váltott fogadalom: hétezer-ötszáz P+R parkolóhely létesítése, évente száz kilométernyi közútfelújítás, az Aquincumi híd megépítése, az aluljárók takarítása, a hajléktalanság visszaszorítása, új buszok beszerzése és persze ingyenes BKV.

A főpolgármesteri titulusért nagy verseny folyik. Jobbágyi kitér Horváth Csaba és Karácsony Gergely „okosságaira” is, utóbbiról így fogalmaz: „Túl ugyanis azon, hogy fogalma sincs arról, mihez kezdene, ha valami csoda folytán Budapest élére kerülne, a saját hazugságait sem tartja számon.

Jobbágyi Zsófia teljes cikke további gondolatokkal kiegészítve ITT olvasható.