Másokat is elvezetni az Úr szeretetére

Nyúl Viktor atya Pécsen szolgál, immáron tizenhárom éve pap. Lelkes, nagy munkabírású és igazán karizmatikus személyiség – érdemes és jó őt megismerni.

„Valóban a hivatásának és a szolgálatnak él. A legtisztább lelkű ember, akivel valaha találkoztam.” – idézi tanítványai értékelését Nyúl Viktor atya kapcsán Trauttwein Éva. A katolikus papról írt riportban kiemeli; Viktor atya a találkozásokra nyitott ember, figyel a beszélgetőtársára, szívesen veszi, ha kérdezik, és beszélhet a lelkét betöltő örömről. 

Viktor atya úgy fogalmaz:

„A helyemen vagyok. Azért lettem pap, mert úgy érzem, az Úr Jézus küld engem az emberekhez. Arra hív, hogy szeretetéről, irgalmáról beszéljek, s a vele való barátságot megélve másokat is elvezessek hozzá.”

Nyúl Viktor kellő bölcsességgel és körültekintéssel jár el. A spirituális növekedés mellett lényegesek számára az élet fizikai és szellemi dimenziói is. Fontosnak tartja a kapcsolatokat, a barátságot, a családot és minden találkozást, ahogyan a testedzést, a pihenést, a művelődést és az önképzést is. 

Ötgyerekes családból származik, melynek nem volt könnyű helyzete a kommunizmus alatt. Ugyanakkor rajta kívül ikernővére is megszentelt életet él: a Boldogasszony Iskolanővérek rend örökfogadalmas tagja.

Papnak lenni számára szolgálat. Így fogalmaz: „A hivatást ajándékba kaptam. Az én felelősségem, hogy hűséggel megéljem, küzdjek, és másokat is elvezessek az Úr szeretetére.” 

A teljes riport ide kattintva olvasható.

A fénykép forrása a Facebook.