Több mint 1300 milliárd forint talált már gazdára a Vidékfejlesztési Programban

Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési programban, ami 176 ezer kérelem támogatását jelenti.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Hódmezővásárhelyen megrendezett Gazdanapi Fórumon elmondta, a 20 pályázati felhívás jelenleg is nyitva áll az érdeklődők számára, azonban fontos, hogy azok valóban összhangban legyenek a fejlesztési elképzelésekkel, és a vidéki szereplők valós fejlesztési igényeit szolgálják.    

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a felhívás keretében a mezőgazdasági üzemek, illetve az élelmiszeripari kisvállalkozások energiahatékonysági projektjeit eddig már mintegy 7 milliárd forint megítélésével támogatta a tárca, ami 128 nyertes beruházást jelent.    

Az előadás keretében a nemrégiben duplájára emelt keretösszegű Tanyafejlesztési Programról is szó esett, amelynek kiírása a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján érhető. Az államtitkár arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy a rendelkezésre álló, 2,4 milliárd forintos keret első és második célterületére február 11-ig nyújthatják be kérelmeiket a tanyagondnoki szervezetek és a tanyai gazdálkodók.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre