Gulyás Gergely a vasarnap.hu-nak: a kormány nyitott a változtatásra a telejósdák ügyében

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón portálunk kérdésére kijelentette: ha a hatóság arra jut, hogy a telejósdákkal kapcsolatban nem jogszabálysértésről van szó, hanem arról, hogy azért nem tudják szankcionálni azokat, mert nem megfelelő a jogi környezet, akkor a kormány nyitott arra, hogy változtasson.

Ahogyan azzal korábbi cikkünkben is foglalkoztunk, a Kereszténydemokrata Néppárt „jósdastopot” szeretne elérni, ezért a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulnak, kérve a szolgáltatók tevékenységének alapos vizsgálatát.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője szerdán elmondta: sok 100 forintos percdíjért „küldenek” csalók gyógyító energiát, és ezzel jó szándékú embereket csapnak be, ami ellen fel kell lépni, mert súlyosan sérül a vásárlók érdeke.

Emlékeztetett: 2017-ben az NMHH már vizsgálta a kérdést, és megállapította, hogy nyilvánvaló a kiszolgáltatott emberek megtévesztése. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatnak.

Rétvári Bence KDNP-alelnök szerdán arról beszélt, hogy a távgyógyítókról, távjósokról okkal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg.

A Kormányinfóról kollegánk percről percre tudósított, a cikk itt olvasható.