Szentmise és kabaréest a pasaréti plébánián

Február 2-án, a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén katolikusok milliói emlékeztek Jézus bemutatására a jeruzsálemi templomban. A pasaréti plébánián ebből az alkalomból több érdekes programon vehettek részt az érdeklődők.

Szombaton véget ért Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, a pasaréti Páduai Szent Antal-templomban Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az eucharisztikus kongresszus keresztjének jelenlétében tartott szentmisét. II. János Pál pápa 1997-ben, ezt a napot nyilvánította a szerzetesek világnapjának, így a szertartás során a templomi térben a hívek egyszerre emlékeztek Jézus bemutatására, valamint a szerzetesi hivatás csodájára és fontosságára.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A Szent Antal-templom terét teljesen megtöltötték a hívek, akik Erdő Péter bíboros prédikációját hallgatva együtt emlékeztek a szerzetesrendeket alapító szentekre és boldogokra. Az atya hangsúlyozta, hogy habár számos megpróbáltatáson mentek keresztül, sok gonoszságnak és rossznak voltak az elszenvedői, mégis igaz hittel állták mindezt.

Fotó: vasarnap.hu

Az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatban – melyet 2020-ban rendeznek Budapesten – arra kérte a híveket, hogy közösen mondjanak áldást. Kálmán Peregrin ferences szerzetes, pasaréti plébános a szentmise végén mindenkinek megköszönte, hogy eljött, külön kiemelve, milyen hálás azoknak a gyermekeknek, akik a templomba látogattak. Végül – bátorítva a szerzetesi hivatás választását – mindenkit arra kért, hogy gondolkodjon el hazafelé azon, miért lenne jó szerzetesnek lenni.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A szentmise után a Pasaréti Színjátszó Kör Nevetni Kell… címmel tartott kabaréestet. A közel két órás darab a kabaréműfajra jellemző módon több egymástól független, humoros, lazán összefűzött jelenetből épült fel. A színpad előtti tér csordulásig megtelt nézőkkel.

Az önálló történeteket bemutató epizódokban az öniróniától sem mentes, finom keresztény humor dominált.  Kiderült többek között, milyen nehéz lenne egy multinacionális cég állásinterjúján papként bizonyítani „világi” kvalitásainkat, vagy fiatal fruskáknak elmagyarázni azt a rengeteg latin és ógörög kifejezést, amit hívő keresztényként gyakran használunk.

Az előadás végén a nézősereg vastapssal jutalmazta a színészeket.

Fotó: vasarnap.hu

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre