Gábor Miklós: hatalmas szeretettel fogadták a magyarokat

Igazi latin temperamentumú eseményforgatagba kerültek azok a magyar fiatalok, akik részt vesznek a Panamában zajló Ifjúsági Világtalálkozón - mondta a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva Gábor Miklós.

A magyar fiatalok csoportja Costa Ricában vett részt előtalálkozón, onnan érkezett Panamába, az Ifjúsági Világtalálkozóra – mondta el a Vatikáni Rádió magyar nyelvű szerkesztőségének Gábor Miklós. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának irodavezetője arról beszélt; igazi latin temperamentumú eseményeken vehetnek részt a püspöki kar szervezésében az amerikai kontinensre utazó magyar keresztények, akiket hatalmas szeretettel fogadtak a nekik szállást biztosító helyi családok.

Gábor Miklós beszélt arról is, a világtalálkozó során magyar nyelvű katekéziseket is hallgathatnak a résztvevők. Ezek mellett természetesen a magyar fiatalok részt vesznek a központi rendezvényeken is. 

Azok számára, akik nem tudták vállalni a panamai utazást, Budapesten szerveznek ifjúsági találkozót. Szombaton a PanamaNap nevű rendezvényre várják a fiatalokat, melynek keretében a népligeti Elek Gyula Arénában Kocsis Fülöp és Veres András is beszél hozzájuk. 

Forrás: Vatikáni Rádió

Iratkozzon fel hírlevelünkre