Dömötör Csaba: az Ahmed H. ügy túlmutat önmagán

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az Ahmed H. ügy szimbólum, amely felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését. Dömötör Csaba teljesen abszurdnak nevezte azt, hogy egy erőszakos, a rendőrökre rátámadó bűnöző nyolc millió forintot követel jó hírnevének megsértése címén.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a tárcája ellen indított perrel kapcsolatban kifejtette: a magyar hatóságok álláspontja szerint Ahmed H. nem maradhat Magyarországon, mivel veszélyt jelent a magyarok biztonságára. Ezért született az a döntés, hogy kitoloncolják az országból. Ehhez azonban az kell, hogy valamelyik ország befogadja. „Mivel Cipruson van háza, autója és a hírek szerint még hajója is, ezért az a legkézenfekvőbb, ha a kitoloncolás Ciprusra történik” – tette hozzá.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: egy terrorista nem járkálhat szabadon Magyarországon, ezért Ahmed H. idegenrendészeti őrizetben marad kitoloncolásáig. Kitért arra is, Ahmed H.-nál a bűncselekmény elkövetésekor nyolc útlevelet találtak, ami nem túl életszerű egy valódi menekült esetében.  Az államtitkár nem tartja véletlennek azt sem, hogy a kormány bevándorláspolitikáját támadó szervezetek közül annyian kiálltak mellette.

 A kabinet képviselője szólt arról is, az Európai Parlamentben (EP) a héten született döntés az úgynevezett demokráciavédő civil szervezetek támogatásának drasztikus emeléséről. Az eddigi tapasztalatok alapján biztosan állítható, hogy az összeg túlnyomó része a bevándorlást támogató szervezetekhez kerül majd, pontosan úgy, ahogy azt Soros György pár éve meghirdetett tervében jósolta.  Érzékeltetendő a támogatás nagyságrendjét elmondta: összesen mintegy 570 milliárd forintnak megfelelő összegről van szó.

Hangsúlyozta, a magyar kormány ellenzi, hogy míg Brüsszel a határvédelemre nem ad pénzt, addig az ilyen aktivista csoportok támogatását megemelné. Álláspontja szerint az EP ezen döntése is jól példázza, miért van szükség irányváltásra a brüsszeli vezetésben, továbbá miért lesz a májusi a legfontosabb európai parlamenti választás.

(MTI) Fotó: MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre