Keresztények elleni háborút hirdetett egy muszlim vallási vezető

Az iszlám tanításra hivatkozva a keresztények, a izraeliták  és a mandeusok elleni háborút hirdetett Irakban egy muszlim vallási vezető. A kijelentés óriási botrányt kavart az országban, a keresztények feljelentették az iszlamista nézeteket valló imámot.

 

 

Nagy felháborodást keltett Alaa Al-Mousawi síita imám vallási előadása, amiben az iszlám törvénykezésre hivatkozva a keresztények erőszakos áttérítését, megadóztatását vagy a megölésüket rendelte el.

A szélsőséges nézeteiről ismert imám az előadásában részletesen kifejtette, hogy a hitetleneknek át kell téríteni az iszlámra, vagy dzsizját – a nem muszlimokra kiszabott adót – kell fizetniük. Amennyiben ezt nem hajlandóak elfogadni, halállal lakolnak.

Al-Mousawi imám szerint az iszlám tanítás világosan megmondja, miként kell a hitetlenekkel bánni.

Kötelesség háborút hirdetni az izraeliták és a keresztények ellen, hogy áttérjenek az iszlám vallásra… A mandeusok és a zoroaszterek elleni háború is kötelesség – mondta.

A Linga.org információi szerint a  bagdadi keresztények nem hagyták szó nélkül az uszító imám kijelentéseit. Több mint száznyolcvan iraki keresztény család (egy család több tucat  ember is lehet) aláírást gyűjtöttek és feljelentették a bíróságon a gyilkosságra buzdító imámot. A feljelentésben a keresztények kiemelték, hogy a közösségük több ezer éve jelen van a térségben és a békés együttélést támogatja. A fanatikus síita imám az ország belbiztonságát kockáztatja azzal, hogy egymás ellen uszítja az iraki társadalom egyes részeit.

A bagdadi keresztény közösségek vezetői a további atrocitások robbantások vagy keresztény intézmények ellen elkövetett támadásokért a síita vezetőt teszik meg felelőssé.

Aala Al-Mousawi, az Al-Waqf Al-Shíi (Síita Kiállás) Alapítvány irodavezetőjének nem ez az első keresztények elleni kirohanása. Tavaly megtiltotta a követőinek, hogy megünnepeljék a karácsonyt és az újévetilletve a keresztények felköszöntését is eretnek cselekedetnek nyilvánította.

S4C.News – Kassab Adonis

Kép: Non14.net

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre