A líbiai hadsereg likvidálta a kopt keresztények megöléséért felelős terroristavezért

A líbiai hadsereg sikeres akciót hajtott végre az Al-Kaida helyi szervezetének bázisa ellen. A műveletben három terrorista vezérrel végeztek, köztük azzal is, aki parancsot adott az egyiptomi kopt keresztények lemészárlására – adta hírül a linga.org.

 

A líbiai Al-Karama Operatív Csoport bejelentette, hogy három veszélyes terroristával végeztek, név szerint Abdel Moneim Al-Hasnawi alias, az “Abu Talha Al-Libi”,  Mahdy Denko és az egyiptomi terrorista Abdullah Al-Desouki esett áldozatául akciójuknak. A műveletre az ország déli részén került sor – közölte youm7.com. 

Ahmed Al-Mesmari tábornok, a Líbiai Fegyveres Erők főparancsnokságának szóvivője szerint az egyik megölt terroristavezér, Mahdy Denko korábban az Iszlám Állam vezetőjeként adta ki a parancsot huszonegy kopt keresztény lemészárlására a líbiai tengerparton.

A huszonegy kopt keresztényt négy éve végezték ki a líbiai tengerparton.

A líbiai hírszerzés közleménye szerint már régóta vadásztak a keresztényeket lemészároló terroristavezérre, aki éveken keresztül bujdosott a líbiai sivatagban. Mahdy Denko 1981-ben született Szirt városában, fiatal kora óta különböző iszlamista szervezetek szimpatizánsa volt.

Miután az Iszlám Állam megszállta Moszult, Irakba utazott és egy rövid ideig Abu Bakr Al-Bagdadi, a terrorszervezet vezetőjének közvetlen beosztottjaként a városi Iszlám Sharia Bíróság vezetője volt.

Mahdy Denko terroristavezér adta ki a parancsot a kivégzésre.

Pár hónappal később visszatért Líbiába, hogy részt vegyen az Iszlám Állam helyi szervezetének megalapításában. 2015 februárjában Denko vezényletével a dzsihadista szervezet kivégezte a huszonegy foglyul ejtett egyiptomi kopt keresztény vendégmunkást, akik nem voltak hajlandóak megtagadni hitüket. A Kopt Ortodox Egyház a mártírhalál halt férfiakat szentté nyilvánította.

S4C.News – Kassab Adonis

Képek: akhbarak.net, masrawy.com, elwatannews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre