#NapiPápa: Úgy szóljunk Istenhez, mint ahogy egy gyermek szokott atyjához

A pápa folytatta a Miatyánkról szóló katekézis-sorozatát, amelyben arra utalt, hogy úgy kell tekintenünk Istenre imádkozás során, mintha a gyermekei lennénk. Előadásából kiderült az is, hogy az "abba" szó többet jelent egy népszerű svéd eurodiszkó együttesnél.

Isten sosem veszít minket szem elől és hibáink ellenére is feltételek nélkül szeret minket – fogalmazta meg a Szentatya.

Isten szeretét az anyai szeretethez hasonlította, utalva arra, hogy az Úr az anyákhoz hasonlóan mindvégig a mi életünk részese akar lenni.

Az Úrt azonban mégis inkább atyának szoktuk hívni, már az ókeresztények és Jézus is így tettek – egész pontosan ők még az arámi eredetű “Abba” szót használták az Úr megnevezésére. Ferenc pápa is arra szólította fel a híveket, hogy ennek meglelelően gyermekként imádkozzanak hozzá: olyan gyermekként, aki „édesapja karjai közt van, s aki iránt apja végtelen gyengédséget érez” – fogalmazott.

Akkor is így tehetünk, ha nem mindig Isten útját jártuk, ezt mutatja meg a tékozló fiú példázata is, akit a bibliai történetben a kapott sérelmek ellenére is visszafogadott atyja. Isten is ugyanilyen édesapa: nem érez haragot, nincs benne bosszúvágy vagy düh, csupán szeretetet. Így életünk legnehezebb pillanataiban is bátran fordulhatunk hozzá.

Iratkozzon fel hírlevelünkre