#NapiPápa: Isten minden imára válaszol – a maga idején

Ferenc pápa arra a kérdéskörre reflektált, hogy miért tűnhet úgy számunkra sokszor, hogy Isten nem válaszol imáinkra. A Szentatya szerint idővel el fogjuk nyerni azt, amire a lelkünk vágyik, még ha ez nem is ma vagy holnap fog megtörténni.

Ferenc pápa Jézus példáját hozta fel a hívek számára, aki egész életét imádkozással töltötte, annak megfelelően, ahogyan a Szentlélek irányította őt. Mindez leginkább a Passió történetében csúcsosodik ki, hiszen ekkor kért Krisztus megbocsájtást azok – így például Péter – számára is, akik megtagadták az ő személyét, és egészen haláláig arra sarkallta a körülötte állókat, hogy bízzanak Isten akaratában.  

Korábban azért tanította meg a Miatyánkot is követőinek, hogy ezzel megmutassa számukra azt, miként kell imádkozni Istenhez. Az imádsághoz azonban még két további fontos feltételt is hozzáadott. Egyrészt azt, hogy imádkozzunk folyamatosan, ne csak alkalmanként, másrészt pedig azt, hogy bízzunk Istenben és abban, hogy válaszol imáinkra. 

A pápa kitért arra az érzésre is, amikor úgy érezzük, hogy imáink nem találnak meghallgatásra:

„Hányszor fordult már elő az, hogy kértünk valamit Istentől, és nem kaptuk meg azt, amit szerettünk volna? Hányszor kopogtattunk már zárt ajtókon?” – elmélkedett. 

Ezekben a pillanatokban emlékeznünk kell, hogy Jézus arra tanított meg minket, tartsunk ki hitünk mellett és sose adjuk fel. 

A Szentatya szerint pedig abban is biztosak lehetünk, hogy Isten válaszolni fog kéréseinkre. Az egyetlen bizonytalanság e válasz időzítésében rejlik:

„Semmi sem biztosabb annál, hogy a boldogság iránt való vágy, amelyet a szívünkben hordozunk, idővel be fog teljesedni” – fogalmazott Ferenc pápa. 

(Forrás: Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre