A veszprémi érsek megáldotta a Miniszterelnökség új épületét

Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg a Miniszterelnökség budai várbeli épületét. Vörös Imre András, a Sarutlan Kármelita Rendtartomány tartományfőnöke a házi áldáskor szokásos jeleket írta fel krétával a miniszterelnöki dolgozószoba fejlécére.

A tavaly decemberben 75. életévét betöltött veszprémi érsek megáldotta az új kormányzati egység épületét, és szenteltvízzel hintette meg. A házszentelés folyamán történő szenteltvízzel való meghintés olyan szent jel, amely jelzi Isten cselekvését, és előkészíti az ember lelkét annak befogadására a különböző élethelyzetekben.

Nem tekinthető tehát hasztalannak a Miniszterelnökség új épületének megáldása. Sok felelős döntés meghozatalában biztos segítség lehet Isten ránk és az ország vezetésére vonatkozó tervének nyitott szívű befogadása.

A házszentelés tényét a ház egy szemöldökfájára jegyzi fel a pap. Ezzel emlékezteti az ott élőket, hogy lelküket soha el ne fordítsák az égi dolgoktól. Vörös Imre András karmelita tartományfőnök a miniszterelnök dolgozószobájának ajtajára jegyezte fel, hogy „Krisztus áldja meg ezt a házat ebben az évben is”!

A házszentelés teljes beszámolója itt olvasható.

(Forrás: Magyar Kurír, fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Iratkozzon fel hírlevelünkre