Száraz Dénes: A hazaszeretettel nem lehet üzletelni

A külhoni magyarok akkor is szerették az anyaországot, amikor azt olyan politikusok irányították, akik bármikor hajlandóak voltak elárulni őket.

“Aki szereti hazáját, az 2019-ben is ugyanúgy fogja szeretni, mint mondjuk, a Kádár korszakban tette. Mert a haza nemcsak nem eladó, hanem az iránta való vonzódás független a mindenkori hatalomtól és határtalan a szó szoros értelmében. Az egy olyan felülmúlhatatlan érzés, amit a magyar nyelv, a magyar szó, a magyar kultúra és a magyarság története táplál” – írja a ma7.sk oldalon megjelent véleménycikkében Száraz Dénes. A szerző kifejti; a külhoni magyarok akkor is ragaszkodtak az anyaországhoz és tiszta szívből szerették, amikor annak olyan vezetői voltak, akik könnyűszerrel megtagadták őket. 

Száraz leszögezi, nem igaz, hogy a magyar kormány túlzott mértékű támogatást nyújt a határon túli közösségeknek. “Csak azt kapjuk, amit megérdemlünk magyarságunkért, hazaszeretetünkért, kitartásunkért!”  – írja, majd hozzáteszi; a többséget nem tévesztik meg a Felvidéken időnként visszhangra találó szirénhangok, mert pontosan tudják, hogy

a haza szeretetével nem lehet alkudozni, nem tudják eladni nekünk, nem is tudjuk megvásárolni tőlük, az vagy van, vagy nincs!

Száraz Dénes írása itt olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre