A kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás

Juhász Hajnalka KDNP-s képviselő beszélt az Echo TV stúdiójában a Hungary Helps programról, amelynek törvényi alapját decemberben fogadta el az Országgyűlés. A szervezet feladata a magyar segítségnyújtás koordinálása a válságrégiókban, katasztrófa-sújtotta területeken.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkársága Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak miniszteri biztosának feladatai közé tartozik még az is, hogy a magyar modellt, melyre egyre többen felfigyeltek, terjessze, szövetségeseket keressen.

Erre egy sikeres példa a magyar kormány és az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) közötti együttműködés megkötése, amely kifejezetten azokra a területeken való segítségnyújtásra koncentrál, ahol legerőteljesebb a keresztények üldözése.  Más követendő példája a lengyelekkel való együttműködés is, mely egy Szíriában működő árvaház közös felújítása.

A magyar modell lényege, hogy a segítséget elsősorban a jelenleg legüldözöttebb vallásnak, a keresztényeknek juttassa el oda, ahol a legnagyobb az üldözés. Ez jelenleg a Közel-Kelet, a kereszténység bölcsője. A modell további eleme, hogy ehhez keressen partnereket, szövetségeseket, akik hasonló módon gondolkodnak a segítségnyújtásról. A harmadik eleme, hogy az identitásvesztett, jó anyagi körülmények között élő Európa figyelmét felhívja arra a tényre, hogy közömbösnek nem lehet maradni az egész világot sújtó, minden kontinensre kiterjedő keresztényüldözésben.

Juhász Hajnalkával készült interjú megtekinthető az Echo Televízió Napi aktuális január 3-i műsorában.

Azbej Tristan a Hungary Helps programról.

Cikkünk a keresztényüldözés méreteiről.

Iratkozzon fel hírlevelünkre