Jelszó a biztonság: védjük gyermekeinket szilveszterkor is!

Számos olyan óvintézkedés van, ami alapvető figyelmet kíván, de nem követel extra teendőket - mégis, hatékonyan csökkenthetők általuk az óév búcsúztatásakor gyakran történő balesetek, veszélyhelyzetek száma. A PestiSrácok gyűjtötte csokorba a praktikus tanácsokat.

Fontos cikket tett közzé az év utolsó napján a PestiSrácok szerkesztősége, amelyben a biztonságos és felelős ünneplés fontosságára figyelmeztet mindannyiunkat. Mint írják, számos súlyos petárda- és tűzijáték-balesetről értesülünk minden év végén, holott ezek kellő körültekintéssel és bölcs viselkedés mellett megelőzhetőek lennének. 

Felhívják a figyelmet arra, hogy a petárda nagyon könnyen okozhat  mechanikai és égési sérüléseket. Ráadásul nemcsak a testrészeink, hanem a gyermekeink, embertársaink lelki épsége is sérülhet, hiszen hallhattunk már hirtelen, hangos zaj okozta dadogásról, vagy hosszan gyógyuló, az oktalan ijesztgetésből következő traumatikus élményről is. 

A szerkesztőség -csatlakozva a Fiatal Családosok Klubja kezdeményezéséhez – hangsúlyozza; 

szükséges, hogy figyelemmel legyünk egymásra és betartsuk azokat a szabályokat, amelyek arra szolgálnak, hogy fizikai biztonságunk és lelki épségünk ne kerüljön veszélybe.

Fontos, hogy csak engedélyezett pirotechnikai eszközöket vásároljunk, és azokat az előírásokban rögzített módon, körültekintően használjuk. A lap felsorolja a legfontosabb tudnivalókat és az elővigyázatosság alapvető feltételeit, így többek között azt, hogy a tűzijátékok vásárlása, tárolása és használata idején mire kell különösen figyelnünk, hogy alkalmazásukkor legyen tűzoltókészülék (vagy legalább egy vödör víz) a kezünk ügyében és nagy figyelemmel óvjuk egymás testi épségét. 

A lap részletesen kitér a háziállatok által ezekben az órákban átélt stresszre is. Külön felhívják a figyelmet az állatok védelmére, hiszen ami a felelőtlen “ünneplőnek” muris lehet, az az állatoknak sok esetben végtelen veszélyérzetet okoz. A gazdikat hét praktikus tanáccsal segítik, ezek között kiemelve, hogy kedvenceinket a sötétedést megelőzően már vigyük be a házba, próbáljuk minél csöndesebb zugban átvészeltetni velük ezt a számukra meglehetősen kellemetlen éjszakát. 

A PS hasznos tanácsai ide kattintva olvashatók végig.

A kép forrása a pixabay.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre