Újabb támogatást kap a Harkányi Gyógyfürdő

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője és Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere szombaton sajtótájékoztatót tartottak a város hárommilliárd 820 millió forintos kormányzati támogatásával kapcsolatban. Az összeget – mint arról beszámoltak – a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztési terveinek megvalósítására fordíthatják.

A polgármester a sajtóeseményen kiemelte, hogy hosszas és alapos egyeztető munkát követően a fürdő tervei Nagy Csaba országgyűlési képviselő közbenjárásával jutottak el a döntéshozók felé, miután Orbán Viktor miniszterelnök áprilisi harkányi látogatása alkalmával utalt arra, hogy támogathatónak tartja a város turisztikai terveit.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a tervek a látogatószám növelését szolgálják, amelyek a terület és településfejlesztési operatív programban már elnyert 1,9 milliárd forintos fejlesztési csomaggal együtt egyértelműen a fürdőváros jövőjét jelentik. Az összegből a határozat szerint több mint 3,3 milliárd forintot infrastrukturális beruházásra költhetnek, a fennmaradó mintegy 454 millió forintot pedig további beruházások előkészítésére, tervek, tanulmányok elkészítésére fordíthatják.

Szilágyi Tibor, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. pénzügyi igazgatója úgy tájékoztatott, hogy ebből a kormányzati támogatásból egy kültéri „gyermekvilág” kialakítását és a hármas medencecsarnok rekonstrukcióját tudják megtervezni. Az utóbbira vonatkozóan az önkormányzat várhatóan januárban elindítja a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

A téli élményfürdőzés megvalósítása érdekében a hármas medencecsarnok rekonstrukciója egy szabadtéri és egy fedett medence kialakítását tartalmazza. Erre a harkányi képviselő-testület év elején már kiírta a közbeszerzési pályázatot, viszont a kivitelező cég magas árajánlata miatt azt eredménytelenné nyilvánították. Ekkor a városvezetés úgy döntött, hogy a II-es számú strandépületet újítja fel a még 2016-ban hozott kormányhatározat alapján megítélt egymilliárd forintos támogatásból. A munkálatok július közepe óta zajlanak és várhatóan február elején sor kerülhet a műszaki átadásra.

A strandépület felújításával és a most megítélt kormányzati támogatásból megvalósuló beruházással az egész épületegyüttes egy komplex felújított szárny lesz.

„Most, hogy a hármas medence rekonstrukciójára elegendő forrás áll rendelkezésre, a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás lefolytatása után szeptemberben kezdődhetnek meg a munkálatok”

– mondta Baksai Endre Tamás.

A fent soroltak mellett egy új gyógyászati szárny és egy 50 méteres fedett sportuszoda tanulmánya, egy hullámmedence, új főbejárat, mediterrán medence, valamint új kabin- és pavilonsor kiviteli tervei készülhetnek majd el. 

'Fel a tetejéhez' gomb