Böjte Csaba: Meg vagyok győződve róla, hogy Isten jó világot teremtett

Meg vagyok győződve róla, hogy Isten jó világot teremtett. Kicsit olyan, mint egy puzzle, ami valamelyest azért össze van kutyulva, de minden darabnak megvan a helye, szerepe. Az is biztos, hogy egyetlen piciny darabkája sem hiányzik – mondta Böjte Csaba az ECHO TV Őszintén című műsorában.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját 1992-ben helyezték Hunyad megye székhelyére, miután több helyen végzett papi szolgálatot.

A baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik

– eszmélt rá Böjte Csaba.

A változtatás melletti döntése szinte azonnal megszületett. Utcagyerekeknek szeretett volna segíteni, ezért védelmébe vette őket és beköltöztek az üresen álló Ferences kolostorba. Célja elérésében meg kellett küzdenie a román hatóságokkal is, amelyek cseppet sem nézték jó szemmel elhatározásának valóra váltását. Így aztán többször felszólították, hogy hagyják el az épületet. Böjte atya viszont azt válaszolta, ha akarják, tegyék utcára a rendőrök a gyerekeket. Ez azonban szerencsére nem történt meg.

Az ECHO TV Őszintén című műsorában Böjte atyát ismerhetjük meg, valamint bemutatják az árvák mindennapjait is, akik édesapjukként tekintenek a ferences rendi szerzetesre. A két részes műsor itt tekinthető meg.

(Forrás: ECHO TV)

Iratkozzon fel hírlevelünkre