Fellobbant a negyedik gyertya

Elérkezett advent negyedik vasárnapja. Mind a négy gyertya ég a koszorún, ami azt jelenti, a kör kiteljesedett, s immár megünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, megköszönhetjük a Teremtő nekünk adott végtelen szeretetét.

Ilyenkor minden ember tekintete végre a jászolra szegeződik, de azt sem tagadhatjuk, hogy gyarlóságaink közepette még az utolsó pillanatokban is annyi minden elvonja a figyelmünket a lényegről. A hátramaradt ajándékokat vadásszuk még a boltokban, sütünk-főzünk, díszítünk, hogy karácsony estéjére minden tökéletes legyen. Aztán talán kijutunk még egy-egy karácsony előtti programra vagy fényes vásárba is.

S ekkor, ha valaki olyan szerencsés, hogy épp Pécs utcáira téved, az a világ talán legnagyobb és talán legszebb adventi koszorúját láthatja meg a pécsi székesegyház megtestesülésében, amelynek négy tornya szimbolizálja a négy gyertyát. Adventben minden vasárnap eggyel többet világítanak ki a hagyományos színeknek megfelelően.

Nem csak Magyarországon, hanem a világon is egyedülálló ez a 60 méter magas tornyokból álló koszorú. Igazi vizuális világszenzáció, amely épp annyira ősi, mint amennyire modern, hagyománytisztelő, nagystílű, gyönyörű és magyar. Tessenek rácsodálni!

Díszkivilágításban a pécsi székesegyház négy tornya advent negyedik vasárnapján – MTI/Sóki Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre