Fontos információk ünnepekre

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleményében több olyan információt olvashatunk, amellyel nem árt tisztában lennünk az ünnepek alatt:

  • Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt ne felejtsék el időben beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket, és töltsék fel a „házi patikát”, felkészülve ezzel az esetleges nem várt helyzetekre is.
  • A karácsonyi ünnepek alatt  a patikák a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján (www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/) lehet tájékozódni.
  • Az állami fenntartásban működtetett intézményekben a betegellátás folyamatos és zavartalan lesz. 
  • A mentők karácsonykor is teljes készenlétben lesznek, Magyarország 254 mentőállomásán egyszerre közel ezerötszázan állnak munkába, míg szilveszterre megerősített szolgálattal készülnek.
  • Az Országos Vérellátó Szolgálat december 22-én, szombaton, valamint december 27-29. között több külső helyszínen és intézetben várja a véradókat. A pontos helyszínekről és időpontokról a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok vagy a http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/ oldalon lehet tájékozódni.

(OS)