Jót tenni jó

Az Adventi időszakban, a karácsony közeledtével érzékenyebbek vagyunk az olyan közösségekre, akik anyagi nehézségekkel küzdenek, esetleg a társadalom kevésbé megbecsült tagjai vagy  kevesebb figyelemben, szeretetben részesülnek életük során.

Győri Evangélikus Szeretetház

Az év egyik legkedvesebb ünnepének közeledtével szerte az országban, erőnkhöz mérten többen szeretnénk szebbé tenni mások számára is ezt az időszakot. Legyen az egy-egy ajándékcsomag, programlehetőség, élelmiszer vagy akár karácsonyfa.

December 19-én a Győri Evangélikus Szeretetház lakói hat darab karácsonyfával gazdagodtak, amelyet a Jövőnk a magyar emberekért Egyesület (JME) juttatott el az ott élő idősek részére.

Dr. Horváth Gyula, a JME elnöke fontosnak tartja a generációk közti kapcsolatok erősítését és a nemzedékek között fennálló szakadékok csökkentését. Az akcióra meghívást kapott az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Győri szervezete is, ennek köszönhetően a fiatalok a Szeretetház időseivel tölthettek el egy tartalmas napot.

„Nagyon jó érzés volt látni, hogy mennyire elragadta az időseket a hangulat és önfeledten segítettek a díszítésében” – nyilatkozta lapunknak az egyik névtelen aktivista.

A program keretén belül feldíszítésre kerültek a karácsonyfák, ezt követően lehetőség nyílt a Szeretetházban élőkkel beszélgetni, amely során élettörténeteikkel gazdagították az adományozókat.

A fiatal aktivistáknak is meghatározó tapasztalat volt az önkéntesség és adományozás élménye. „Őszintén szólva minket is meglepett micsoda boldog színes társaság éli a mindennapjait e falak között. Úgy gondolom, tanulhatnánk tőlük, hogy miről is szól valójában ez az ünnep. Nem hatalmas karácsonyi vásárokról nem drága, nagy értékes ajándékokról, hanem arról, amit itt átélhettünk. Az őszinte mosolyról, az örömtől csillogó szemekről, az együtt töltött időről.”

„Szívet melengető élményben volt részünk az ünnepek közeledtével. Hálásak vagyunk érte!

Iratkozzon fel hírlevelünkre