Húsz éves a családtámogatási törvény

Kedden, a családtámogatási törvény megszületésének 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára mondta, hogy az elmúlt húsz évből 12 év telt el családbarát és 8 év családellenes kormányzással Magyarországon.

Az eseményen részt vett Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is, aki 1998 és 2002 között családpolitikáért felelős miniszter volt. Novák Katalin hangsúlyozta, hogy amit abban az időszakban sikerült felépíteni,  azt a következő balliberálisok nyolc évében próbálták lerombolni. Így 2010-ben, amikor a nemzeti kormány újra kezdett építkezni, nem az 1998-as állapotokból indulhattak el, hanem sokkal nehezebb helyzetből.

A stabilitást, biztonságot és kiszámíthatóságot jelenette a családtámogatás kétharmados törvényi védelme, ezért kérnek erre felhatalmazást a nemzeti konzultáción.

Az államtitkár bízik abban, hogy a konzultáció eredményeként olyan visszajelzések érkeznek, amelyek alapján újabb családtámogatási döntések születhetnek majd 2019-ben.

(A teljes cikk itt olvasható)

Iratkozzon fel hírlevelünkre