#NapiPápa: A helyes politika a béke szolgálatában áll

Január elseje nemcsak az új évet hozza el a katolikusok számára, hanem egyben a béke világnapját is. A Szentatya erre az alkalomra már előre írt egy üzenetet, ezt hozta ma nyilvánosságra a Vatikáni Sajtóiroda.

Felszólalása során a Szentatya kiemelte: az a helyes politika, amely a béke ügyét segíti elő. Azok, akik politikai tisztséget viselnek, mások érdekében kell végezzék munkájukat a jótékonyság és az emberi erkölcsök jegyében – mondta.

A pápa egyben figyelmeztetett arra, hogy milyen veszélynek állnak fenn a politika világában, beleértve a korrupciót, xenofóbiát, rasszizmust, a környezetvédelem hanyagolását és az üldözöttek gyűlöletét. 

Amikor a politikai hatalom gyakorlása csupán egy privilegizált kisebbség érdekeinek védelmét szolgálja, akkor a jövő veszélybe kerül és a fiatalok elvesztik a bizalmukat

– mondta a Szentatya.

Ezzel szemben arra buzdította a politikusokat, hogy támogassák a fiatalokat lehetőségeik megvalósításában és ténykedésük során a békés ügyeket szolgálják. 

A pápa továbbá felszólalt a félelemkeltés politikája ellen, valamint arra is utalt, hogy a béke létrehozása, fenntartása minden ember közös felelőssége és szükséglete is egyben. 

Ez egy olyan feladat, amelyet mindig újra és újra el kell végezni…amely azonban a szív és a lélek megtérését vonja maga után

– hangsúlyozta Ferenc pápa. 

(Forrás: Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre