Miből vásárolunk a legtöbbet karácsonyra?

Általában sokat törjük a fejünket, vajon mivel lephetnénk meg családtagjainkat, barátainkat az ünnepre. A Cofidis Hitel Monitor kutatását az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. készítette, 500 fős mintán. A válaszadók a 18-69 éves magyar lakosság köréből kerültek ki.

Mit vásárolunk idén karácsonyra? Az első tíz legnépszerűbb ajándék: konyhai eszközök, ékszer, dísztárgy, dekorációs tárgy, konyhai kisgép, vásárlási utalvány, játék, könyv, szépségápolási cikk,  illatszer, ruházat és kiegészítők, élelmiszer és ital.

Valószínűleg szomorú lenne a kereskedelem, ha például a keresztények visszatérnének a karácsony valódi üzenetének megéléséhez. Elmaradna a karácsonyi vásárlás. Az emberek nem vásárolnának egymásnak és maguknak, csak akkor, amikor arra valóban szükségük van.

Valljuk be őszintén: igazából vágyunk a rohanás és vásárlási feszültségtől mentes ünnepi készületre. Csak döntésünk kérdése, hogy megvalósulhat-e a békés karácsony. Talán ha valóban az Ünnepeltre figyelnénk, akinek karácsonykor van a születésnapja, és akinek a születésnapja miatt van a karácsony, minden egyszerre a helyére kerülne. Többé nem egymásnak akarnánk ajándékot adni, hanem egyedül a közénk született Megváltónak, aki azért született erre a világra, hogy kereszthalálával és feltámadásával megmentsen minket.

Áldott, békés készületet! Találkozzunk a nagy szülinapi bulin! 

(Forrás: MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre