Isten mindig velünk van – nem úgy, mint az Internet

Miért nem ragaszkodunk jobban Istenhez, mint az Internethez? Ha Internet van, semmi pánik, minden megoldható – vélekedünk számtalan esetben. Jézus Krisztus karácsonyi valóságának átélése új lendületet adhat életünknek.

Van wifi? Mi lesz velem, itt semmi térerő. Magunkra ismerhetünk az utazásaink előtti aggódó mondatokból. De semmi pánik! Már Erdély számos településén is lesz internetes elérhetőségünk.

Néhány napja tudhattuk meg, hogy Kolozsvár egyike az Európai Bizottság által meghirdetett WiFi4EU program első kiírása nyerteseinek. További 223 romániai településen lesz ingyen wifi az uniós támogatásnak köszönhetően – adta hírül a Maszol.ro.

Az internetes funkciók olyannyira az életünk részeivé váltak, hogy szinte belebetegnénk, ha valamiért nem tudnánk azokat használni.

Adventben a keresztények újra átélik a prófétai üzenet valóságát: Emmánuel, velünk az Isten. De vajon

ragaszkodunk-e Isten állandó jelenlétéhez, legalább úgy, mint az Internethez?

Karácsonykor a földre szállt, az emberi testben közöttünk megjelenő Isten fiát ünnepeljük, aki új irányt mutatott az életünknek. Lelkiismeretünkben, a Lélek által és a Biblia szavain keresztül meghallható hangja ma is segít az előttünk álló döntéseinkben.

Nem tudom, ki, hogyan van vele, de azt hiszem, harmonikusabb lehetne mindannyiunk élete, ha hallgatnánk is erre a nagyon szelíd hangra. Meghallhatnánk, hogy előbb le kell mondanunk hazug-hamis dolgainkról, és üres kézzel oda kell hajolnunk a betlehemi jászolban megtalálható Szabadítóhoz, a fülébe súgva, hogy semmink sincs. És éppen ezért emelhetjük majd arcunkhoz a Bepólyáltat, aki azóta is velünk van. Valódibb, mint az Internet.

(Forrás: Maszol.ro / Vasárnap.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!