#NapiPápa: „Bízom benne, hogy a remény lángjai eloszlatják a háború sötétségét”

Ferenc pápa ma arra hívta fel a figyelmet, hogy a szíriai üldözött keresztényekért imádkoznunk kell és lehetőségeink szerint segítenünk kell őket. A Szentatya a szíriaiakkal szembeni rokonszenvének kifejezéseként gyertyát gyújtott.

A pápa csatlakozik a Szenvedő Egyház (Acs) nevű katolikus szervezet vasárnapi kezdeményezéséhez, és a Vatikánban is gyertyafényt gyújtanak a Szíriában és a világ más részein háborútól szenvedőkért.

„Bízom benne, hogy a remény lángjai eloszlatják a háború sötétségét” – fogalmazott Ferenc pápa.

A Szentatya egyben azon reményének is hangot adott, hogy Szíria mellett „közel s távol” a világ összes konfliktus miatt szenvedő emberének könnyebb lesz a sorsa az elkövetkező időszakban. 

A pápa Isten bocsánatát kérte azokra, akik háborúznak, és pusztító fegyvereket gyártanak.

Advent első vasárnapján Ferenc pápa szólt arról is, hogy a következő időszak nem csak az ünnep előtti várakozásé.  A karácsonyt megelőző hetek arra szolgálnak, hogy „felébredjünk mindennapi egocentrikus, beletörődő és megszokásokkal teli életritmusunkból. Nyissuk meg elménket és szívünket az emberek felé, az éhezéstől, igazságtalanságtól, háborútól szenvedő népek, a szegények, a gyengék, a magukra hagyott emberek előtt”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre