Varga Judit: sérülnek az európai értékek, amikor bújtatott politikai eljárást folytatnak hazánk ellen

Amikor a bevándorlás kérdésében képviselt eltérő vélemény miatt bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen, akkor sérülnek az Európai Unió által vallott európai értékek – szögezte le Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az államtitkár az Európai Bizottság negyedik, a demokrácia alapelemeiről, az európaiakat összekötő demokratikus értékekről és a jelenlegi kihívásokról szóló Alapjogi Kollokviumának ülését követően hangsúlyozta, hogy szerinte nem járul hozzá az Európai Unió sikerességéhez, ha valamelyik tagállam a fősodortól eltérő véleményt fogalmaz meg. Rögtön olyan súlyos vádakkal illetik ilyenkor, mint a nacionalizmus, vagy a populizmus.     

Nem hallgatják meg az eltérő véleményeket.

Az ilyen jellegű esetek között talán a leginkább kiemelkedő a migrációhoz való eltérő viszonyulás, amely esetében “nem nevezhető demokratikusnak a másként gondolkodók lejáratása.”

Magyarország tisztességes eljárást, az eltérő vélemények tiszteletben tartást várja el, ugyanis olyan Európát kíván, amelyben erős nemzetek egymással kölcsönösen, szorosan együttműködnek, és egymás véleményét elismerik. “A politikai elit elszakadt a valóságtól, ezért a döntések nincsenek összhangban, azok nem tükrözik az emberek véleményét. Fontos, hogy ezen javítsunk” – zárta sorait Varga Judit.

Forrás: MTI