Ma eső, havas eső, hó egyaránt hullhat

A hosszú aszályos időszak után nagyon fontos lenne, ha hullana csapadék az égből. Sok helyen foltosak a földek, mert a vetés csak hiányosan hajtott ki. A földben nincsen nedvesség, porszáraz.

Túlnyomóan borult lesz az ég, eleinte többfelé, majd egyre inkább csak északnyugaton, nyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék; eső, havas eső, hó egyaránt hullhat. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet kora délután 2 és 8, késő este -1 és +4 fok között alakul.

Várhatóan nem tart hosszú ideig a hűvös. A hét közepétől megint enyhül az idő. A téli gumik használata viszont már ilyen körülmények között is megajándékozhatja az autósokat néhány ajándék méterrel.

Érdemi hóréteg hétfő reggelre a Nyugat-Dunántúlon alakult ki, ott 1-5 centiméternyi hó hullott, az osztrák határhoz közelebb eső részeken esett több.

Azt írták: hétfő délelőtt az ország nagyobb részén hullott némi csapadék. Döntően hó, illetve havas eső formájában, de a főváros környékén, északon a Duna mentén és a keleti megyékben inkább az eső volt jellemző. 

Kedden a nyugati határvidéken várható további havazás. A legfrissebb előrejelzés alapján az Alpokalja magasabban fekvő részein akár 10 centiméter vizes hó is összegyűlhet, az ország döntő részén azonban esőre kell számítani – írta a meteorológiai szolgálat.

(forrás: OMSZ, MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre