Világbajnok csokoládék Szolnokon

Országos Csokoládéfesztivál kezdődik Szolnokon. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő két napos rendezvényen tizenöt kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket.

A szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvényén a látogatók a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők termékeit ismerhetik meg.

A gyerekek péksüteményt, valamint bábokat készíthetnek, hangszert faraghatnak és a “Bogarászóban” közelebbről is megismerkedhetnek a bogarakkal a Hortobágyi Nemzeti Park jóvoltából. A cirkuszi előadástól a bábelőadáson át a koncertig megannyi színes programmal várják – az aztékok által már 1519-ben ismert és fogyasztott – édesség rajongóit.

Az érdeklődök megtekinthetik a csokoládétörténeti, valamint a nemzetközi csokoládécsomagolásokat bemutató tárlatot, az egri Kopcsik Marcipánia, azaz Kopcsik Lajos mestercukrász marcipánképeiből nyílt kiállítást is. Ezen kívül a szolnoki vár ásatásán előkerült különleges leletek közül a nagyközönség először láthatja azt a 11. századi, faragott oszlopfőt, amely Szolnok legelső plébániatemplomához.

A rendezvényen jótékonysági játékgyűjtést tartanak a szervezők a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a mai napon vért adók ingyenesen látogathatják a rendezvényt.