Magyarország egy vicc az LMP lapja szerint

"Ez az ország egy vicc" - írja az LMP házi újságírója.

“Magyarország ma egy rosszul megírt Frei Tamás-regényből egy talicska begombázott aprómajom által filmvászonra adaptált, B-kategóriás, összeesküvős politikai thriller, amire végül nem adott elég pénzt a Filmalap.” – írja Pintér Bence, az Azonnali.hu újságírója Magyarországról.

Aki nem ismerné Pintér Bencét, annak röviden annyit kell tudnia a munkásságáról: 2012-ben újságíróként kezdett a Mandineren, ahol öt évet húzott le. 2017 januárjában úgy döntött, hogy átigazol a Simicska Lajos által tulajdonolt Magyar Nemzethez. Később, a Magyar Nemzet 2018 április megszűnése után, 2018 júniusában a részben Ungár Péter tulajdonában álló Azonnalinál kezdett főszerkesztő-helyettesként.

Ő volt az, aki a G-napon, még Mandineres újságíró korában azt írta, hogy Simicska Lajos nem más, mint a “korrupció földi helytartója”. Később persze nem zavarta, hogy a lap, ahol dolgozik, éppen az által korrupció földi helytartójának nevezett Simicska Lajos tulajdonában áll.

A fent idézett mondatokat már az LMP házi újságírójaként vetette papírra. Jó érzékkel akkor, amikor például a Deutsche Telekom reklám “magyarozása” miatt vita alakult ki, és aminek a vége az lett, hogy a Telekom eltávolította a kifogásolt részeket a reklámja elejéről.

Elfogadjuk, hogy Pintér Bencének problémája van a kormány politikájával. Nem azzal van a gond, ha ennek hangot ad. A probléma azzal van, amikor a továbbra is velünk élő SZDSZ fáklyavivőjeként jó velőset magyarozik.

Pintér azt is kifejti, hogy szerinte “Gyurcsány alatt legalább még arról is lehetett vitatkozni, hogy merre tartson az ország, mostanra meg már csak ez a hülyeség maradt, meg a fanatizált emberek.” Nem tudjuk pontosan, hány éves volt Pintér Bence Gyurcsány áldásos tevékenységének idején, de – vele ellentétben – mi még bizony emlékszünk arra, amikor a baloldal lovasrohamot vezényelt, rohamrendőrökkel verette, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békésen ünneplő magyar embereket, a Kossuth teret pedig hosszú hónapokra műveleti területté nyilvánították. Gyurcsány Ferenc volt az, aki a tüntetésekről azt mondta: „Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek.” Ilyen volt az ő demokráciafelfogásuk. Ez a demokráciafelfogás hiányzik ebből az országból az LMP újságírójának.

A magunk részéről örülünk annak, hogy négy évvel az SZDSZ megszűnése, és nyolc évvel a kormányváltás után ma már nem divat Magyarországon ez a fajta minősítgetés. Úgy tűnik, hogy a választópolgárok is így gondolják, hiszen az LMP az a párt, amely ma már csak a szavazók 2 százalékát tudhatja maga mögött. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre