A magyar válogatott ész(t)bontó játéka

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte az észt csapatot a Nemzetek Ligája C osztályának csütörtöki játéknapján, így versenyben maradt a második hely megszerzéséért.

A kilencfokos hidegben kezdődött összecsapáson Dibusz Dénesnek már az ötödik percben komoly védést kellett bemutatni egy jobb oldali észt szöglet után. Az első magyar lehetőségre nyolc percet kellett várni, a hazaiak viszont gólra váltották a sarokrúgásukat Willi Orbán révén, aki harmadik mérkőzésén első találatát szerezte a nemzeti együttesben.

Négy percre rá kis híján meglett a második magyar találat, az észt kapus, Aksalu rossz felszabadítását követően a Tallinnban betaláló Nagy Dominik csavart az üres kapu felé, ám a kapus időben visszaért.

A gól után néhány percig még tartott a magyar lendületet, Kalmár vállalkozott szóló után lövésre, majd kissé visszavett a tempóból a hazai csapat, amelyet a kispad mellől ezúttal az eltiltott Marco Rossi szövetségi kapitányt helyettesítő másodedző, Cosimo Inguscio irányított.

A játék továbbra is nagyrészt az észt térfélen zajlott, ám az időnként látványos magyar támadások nyomán komoly veszélyhelyzet nem alakult ki a vendégek kapuja előtt a szünetig.

A második játékrész kezdetén a nézőtérről a székely himnusz szólt, a magyar válogatott pedig Orbán veszélyes fejesével indított, de Aksalu bravúrral hárított. A visszatérő és így a 97. szereplésével a válogatottsági rangsor harmadik helyére feljövő Dzsudzsák Balázs 25 perccel a lefújás előtt kapott lehetőséget a lassan csordogáló mérkőzésen.

Röviddel ezután kettőre növelte előnyét a magyar válogatott, a Tallinnban duplázó Szalai jó helyzetfelismerése ért gólt. A biztos vezetés tudatában még nyugodtabban játszott a házigazda, az észt együttes pedig a második játékrészben nem veszélyeztetett, így a magyar válogatott megszerezte második sikerét a Nemzetek Ligájában.

“Ez volt a legérzelemdúsabb mérkőzés a pályafutásomban: az első hazai találkozóm a válogatottban, itt volt a családom is, és a csapatot góllal tudtam segíteni, egyszerűen tökéletes volt ez a nap”

– hangsúlyozta a védő Willi Orbán, aki harmadik mérkőzésén első találatát szerezte a nemzeti csapatban. Rámutatott, a válogatott jó teljesítményt nyújtott, kilencven percig kontrollálták az összecsapást, és megnehezítették az ellenfél dolgát, hogy lehetőségeket dolgozzon ki, így megérdemelték ezt a sikert.

Elmondta azt is: annak ellenére, hogy nem volt telt ház a Groupama Arénában, fantasztikus hangulat volt a stadionban:

“Hangorkán fogadott, ami magával ragadta az embert, ez semmihez nem hasonlítható, köszönöm a szurkolóknak.”

“Akkor lesz nagyobb jelentősége és igazi értéke ennek a sikernek, ha vasárnap a finneket is le tudjuk győzni. Én minden energiámat abba fektetem, hogy két egymás utáni hazai mérkőzésen győzelmet tudjunk aratni” – fejtette ki a második gólt szerző Szalai Ádám.

(forrás: M4 Sport/MTI)


A magyar csapat a már biztos csoportgyőztes, és így feljutott finneket fogadják vasárnap a zárófordulóban, 20.45 órakor a Groupama Arénában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre