Megépítették Noé bárkáját a Biblia alapján

Pontos mását készítették el Noé bárkájának a Bibliában leírt paramétereknek köszönhetően. A monumentális épület október 25-én nyílt meg a látogatók előtt az amerikai Williamstownban, Kentucky államban.

Kép forrása: 777.blog.hu

Egy keresztény tematikus park, az Ark Encounter – amelyet egy bizonyos Ken Ham által alapított – közepén helyezték el  a 100 millió dolláros alkotást. Harm úgy véli, hogy a park egy evangéliumi eszköz, amellyel a kreacionizmust (ezen elmélet szó szerint veszi Mózes első könyvét) lehet népszerűsíteni. A bárka 510 láb hosszú , 85 láb széles és 51 láb magas, mely méreteket a Szentírásból vették. A három emelet összesen 120 ezer négyzetláb alapterületű.

Az épületet elkészültét a befektetők és adakozók mellett Kentucky állam, Grant County és Williamstown városa is támogatta. Ham szerint a bárkát felépítését 62 millió dollárral befektetők támogatták és 38 millió dollár származott adományozóktól.

Sokan kritizálták az államot, amiért kedvezményes adózási feltételeket biztosítottak a vállalkozásnak. A Reason Advocates nevezetű csoport pedig bejelentette, hogy tiltakozni fog a parkban ez ellen az „állami finanszírozású vallási szélsőségesség” ellen.

(777.blog.hu)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!