Romantikus filmet forgattak a nagykárolyi kastélyban

A csodálatosan felújított és sokak által erdélyi Peleş-ként említett nagykárolyi Károlyi-kastély a legújabb amerikai, karácsonyi romantikus filmvígjáték helyszíne lett – írja a Maszol.ro.

A film nagy részét a Károlyi-kastélyban, valamint Nagykároly más helyszínein, valamint Nagykároly más részein forgatták. A filmes stáb a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ kiváló pr-munkájának köszönhetően került Nagykárolyba, ahol kitűnő hátteret kaptak a készülő sorozatukhoz – írja a portál.

A film története szerint Margaret, Montenaro hercegnője karácsony előtt egy héttel „helyet cserél” a rá megszólalásig hasonlító, hétköznapi chicagói lánnyal, Stacy-vel, aztán a mindennapi élet kalandjai közepette, a Mikulás „közreműködésének” hála, beleszeret Stacy kollégájába, míg a kastélyba került álhercegnő Margaret jegyese iránt lobban lángra – a helyzet pedig csak tovább bonyolódik.

A mai kastély elődjét 1482-ben Károlyi Láncz László kezdte el építeni. A török elleni harcok miatt meg kellett erősíteni, ezért bástyákkal, lőrésekkel, belső udvarral, külső várfallal látták el. 1794-ben Károlyi József a régi kastélyt lebontatta és helyébe barokk stílusban új kastélyt építtetett. Károlyi István száz év múlva Ybl Miklós tervei alapján átépíttette a kastélyt neogótikus-neobarokk lovagvárrá. A 12 hektáros kastélykertben több növényi ritkaság is található.

(Fotó: maszol.ro)

Iratkozzon fel hírlevelünkre