Jobbikosok a Mi Hazánkban

Három korábbi jobbikos, jelenleg független képviselő kérte felvételét a Mi Hazánk Mozgalomba, így Volner János, Apáti István és Fülöp Erik is a nemrég alakult pártban folytatja pályafutását.

Toroczkai László pártelnök elmondta, hogy így – valamint Dúró Dórával együtt – a korábbi egy helyett már négyen képviselik a törvényhozásban politikájukat. Ennek lényegét abban határozta meg, hogy a nemzet az első, a nemzet érdekeit semmilyen magánérdek oltárán nem áldozzák fel.

Az igazi Jobbikot keresik, egy olyan professzionálisan működő, nemzeti értékrendet követő, jobboldali pártot szeretnének a jövőben építeni, amely alkalmas lesz arra, hogy Magyarországon egy reális kormányzati alternatívát tudjon a Fidesz rendszerével szemben nyújtani – jelentette ki Volner János.

A döntésüket nem tartja előre elrendeltetettnek, de utalt arra, hogy a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott több korábban a Jobbikban aktívan politizáló nemzeti értékrendet valló szövetségesük és barátjuk, akik korábban nem választottak maguknak pártot. A volt Jobbikos politikus hozzátette azt is, hogy az értékrendek és a szervezetépítési-stratégiai elképzelések is összhangban vannak, egyúttal kiemelte, hogy a parlament legszegényebb pártjához csatlakoznak, amelynek oligarchája sincs, és nem is lesz. Leszögezte továbbá azt is, hogy a bukott balliberális oldal pártjaival sem helyi, sem országos szinten nem működnek majd együtt, helyette inkább a saját útjukat szeretnék járni önállóan.

A jelenlegi ellenzéki pártokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy azok megélhetési politizálást folytatnak, holott az eredményesség azon múlik, meg tudják-e szólítani a Fidesz szavazóit, reális politikai alternatívát kínálva nekik.

Volner Jánost – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett – október 5-én zárta ki soraiból a Jobbik-frakció. A döntés miatti tiltakozás jeleként lépett ki a képviselőcsoportból Apáti István és Fülöp Erik. Mindannyiuk ellen fegyelmi eljárás indult, amiért nem adták vissza országgyűlési képviselői mandátumukat. A következő másfél hétben pedig mindhárman kiléptek a Jobbikból.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre