Európában nem divat az erős nemzetállam

Geert Wilders példaértékűnek és követendőnek nevezte a magyar migrációs politikát

Elismeréssel szólt a magyar kormány és Orbán Viktor migrációs politikájáról, a holland Szabadság párt vezetője, Geert Wilders, aki Hágában adott interjút az ECHO TV-nek

A holland politikus elismeréssel szólt Magyarország bevándorláspolitikájáról. Mint mondta, a magyar határzár egyértelműen feltartóztatja az illegális bevándorlókat, megvédi a magyar embereket. Szerinte Brüsszelben azt nem bocsájtják meg az Orbán-kormánynak, hogy Magyarország erős nemzetállamként védi a magyarok jogait. 

Mint fogalmazott: Orbán az egyetlen vezető Európában, aki kimondja, hogy keresztény ország vagyunk és nem muzulmán. 

Wilders megjegyezte, hogy amennyiben egy országban megvan a nemzeti büszkeség és meg akarja védeni magát, akkor lezárhatja a határait. Álláspontja szerint a hollandoknak követniük kellene a magyarok példáját.

Angela Merkel-ről szólva kifejtette: a német politikus visszavonulásával bebizonyította, hogy a menekültpolitikája megbukott. A kancellár a Willkommnenskultur keretében szabad beutazást biztosított azon szélsőségeseknek is, akik terrortámadásokat és más bűncselekményeket hajtottak végre Európa-szerte. 

Wilders azt mondta, hogy Brüsszel azért is folyamatosan támadja Magyarországot, mert az Orbán-kormány elutasítja Brüsszel liberális szupranacionális elveit, és erős nemzetállamban gondolkodik. 

A holland párelnök reményét fejezte ki, hogy a Visegrádi országok, Ausztria és Olaszország, más államokkal kiegészülve egy olyan erős politikai tömböt alkothat a jövő évi EP-választásokon, amely képes lesz ellensúlyozni a bevándorláspárti Uniót.

(Echo Tv)

Iratkozzon fel hírlevelünkre