Bíró László: a szeretet átsegít a legrosszabb akadályokon is

A házasságnak egy védett visszavonulási helynek kell lennie a házastársak számára, és annak is kell maradnia - szögezi le novemberi körlevelében Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferense.

Hagyományos havi körlevelében Bíró László püspök arra hívja fel a figyelmet: hosszas és elkötelezett tanulási időszakra van szükség a párkapcsolatok megalapozottságához, amelyekben a szeretetet kifejező és hiteles párbeszédeknek kell zajlaniuk. Ezeknek a párbeszédeknek minden esetben  kapcsolat erősítése a céljuk. “A szeretet átsegít a legrosszabb akadályokon is” – írja a katolikus püspök.

Bíró László – aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családokért felelős tagja – e havi körlevelét a konfliktusok rendezése témájának szentelve leszögezi: “ahhoz, hogy a férfi és a nő kapcsolatukat megalapíthassa, elmélyíthesse és megszilárdíthassa, növekedniük kell, össze kell nőniük. A házasságnak egy védett visszavonulási helynek kell lennie mindkettejük számára, és annak is kell maradnia. Ehhez mindkettejüknek teljesen és maradéktalanul magukat 100%-ig a házasságba kell beadni.” 

Életünkben mindig az az értékes, ha az értékeknek szenteljük magunkat – fogalmaz a főpásztor, majd rámutat arra, hogy “ez csak úgy sikerülhet, ha kapcsolatunkba bevonunk egy értékes, közös harmadikat, aki párkapcsolatunkat ébren tartja. Ez a harmadik párkapcsolatunk gyümölcse, a gyermek.”

A teljes levél itt olvasható el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre