Kormányzati projekt: kisgyermekes anyukák támogatása

Anya, mehetsz dolgozni!

Majdnem 10 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerdán az MTI-t.

A programmal a kormány elsődleges célja, hogy a kisgyermekes anyukák munkába való visszatérést segítse a bölcsődei térítési díjak részbeni vagy teljes átvállalásával, amelynek felső határa 40 000 Ft havonta. Ezzel a munkába álló anyák többletkiadásain igyekeznek lefaragni.

A kormánynak kiemelt célja, hogy a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 2020-ig elérje a 60 ezret. A jelentős bölcsődei kapacitásbővítés mellett viszont fontos a munkavállalói oldalról is segíteni a szolgáltatáshoz való hozzáférést – hangsúlyozta az államtitkár.

A kiemelt projekt keretében családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde térítési díjához támogatásban részesülhet az a bölcsődei ellátásra jogosult kisgyermeket nevelő, a munkába visszatérő szülő, aki olyan településen él a kevésbé fejlett régiókban, ahol bölcsődei ellátás vagy szabad férőhely nem áll rendelkezésre, és aki a kedvezményezett Magyar Államkincstár elektronikus felületén közzétett felhívás szerint nyilatkozataival és adataival igazolja a felhívásban rögzített feltételeknek való megfelelést.

(forrás: MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre